تجهیزات شبکه

معرفی تکنولوژی تلفن ویپ (VoIP) و فواید آن برای کاربران

تلفن ویپ چیست؟

مفهوم و تعریف VOIP

VOIP یا Voice over internet protocol فناوری است که به شما امکان می دهد به جای استفاده از خطوط تلفن سنتی، از طریق اینترنت تماس تلفنی برقرار کنید.

تاریخچه VoIP

تاریخچه VoIP به دهه ۷۰ میلادی برمی گردد، زمانی که اولین آزمایش ها برای انتقال صدا از طریق سوییچ های تحت شبکه انجام شد.

با این حال در دهه ۹۰ میلادی بود که ویپ (VoIP) به لطف پیشرفت در فناوری اینترنت و در دسترس بودن سخت افزار و نرم افزار ارزان قیمت شروع به محبوبیت کرد. در روزهای اولیه آغاز کار ویپ عمدتاً برای ارتباط صوتی بین رایانه ها استفاده می شد، اما با گذشت زمان، برای پشتیبانی از ارتباط صوتی بین رایانه ها و تلفن های سنتی تکامل یافت.

VoIP

VoIP چگونه کار می کند؟

VoIP (ویپ) با تبدیل سیگنال های صوتی آنالوگ به داده های دیجیتالی قابل انتقال از طریق اینترنت کار می کند که می توانند از طریق یک شبکه آیپی منتقل شوند. سیگنال دیجیتال به بسته های کوچک تقسیم می شود و از طریق شبکه به مقصد ارسال می شود. در مقصد، بسته ها دوباره به صورت یک سیگنال دیجیتال جامع در کنار یکدیگر قرار می گیرند و دوباره به سیگنال صوتی آنالوگ تبدیل می شوند که می تواند توسط گیرنده شنیده شود.

مزایای استفاده از ویپ (VoIP)

  • صرفه جویی در هزینه: VoIP به صورت قابل توجهی ارزان تر از خدمات تلفن سنتی است با ویپ، هیچ هزینه ای از راه دور وجود ندارد و تماس های بین المللی بسیار ارزان تر است.
  • انعطاف پذیری: VoIP به کاربران این امکان را می دهد که تا زمانی که به اینترنت متصل هستند، از هر کجای دنیا تماس بگیرند و تماس دریافت کنند.
  • مقیاس پذیری: VoIP بسیار مقیاس پذیر است و به راحتی می توان آن را در صورت نیاز گسترش و توسعه داد؛ به عنوان مثال کاربران می توانند به راحتی خطوط را در صورت نیاز اضافه یا حذف کنند. این امر آن را برای مشاغلی که در حال رشد هستند یا حجم تماس های نوسانی دارند ایده آل می کند.
  • ویژگی های پیشرفته: تکنولوژی VoIP طیف وسیعی از ویژگی های پیشرفته از جمله انتقال تماس، پست صوتی، ضبط تماس و کنفرانس ویدیویی را ارائه می دهد.
  • ادغام با سایر برنامه ها: VoIP می تواند به راحتی با برنامه های کاربردی دیگر مانند سیستم های مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) و پلتفرم های ارتباطی یکپارچه ادغام شود.

مزایای VoIP

تجهیزات مورد نیاز برای کار کردن VoIP

  1. اتصال به اینترنت: برای اطمینان از اینکه بسته های صوتی به سرعت و با کمترین تأخیر منتقل می شوند، به اتصال به اینترنت پرسرعت نیاز است.
  2. VoIP Phone یا SoftPhone: ویپ فون یا VoIP Phone تلفنی است که به صورت تخصصی برای کار با فناوری VoIP ساخته شده است یا می توان از سافت فون ها که یک تلفن نرم افزاری می باشد، استفاده کرد که به کاربران امکان می دهد با استفاده از رایانه یا دستگاه تلفن همراه خود تماس های ویپ برقرار کنند.
  3. درگاه ویپ یا VoIP Gateway: یک دروازه ویپ برای تبدیل سیگنال های تلفن سنتی به سیگنال های دیجیتالی استفاده می شود که می توانند از طریق یک شبکه آیپی منتقل شوند.
  4. سرور VoIP: یک سرور VoIP برای مدیریت فرآیندهای مسیریابی تماس و سیگنالینگ استفاده می شود. سرور همچنین ثبت نام و احراز هویت کاربران را مدیریت می کند.

انواع روش های پیاده سازی VoIP

  • VoIP میزبانی شده یا Hosted VoIP: یک سرویس مبتنی بر ابر است که در آن ارائه دهنده، سیستم VoIP را میزبانی و مدیریت می کند. کاربران معمولاً هزینه ای ماهانه برای این سرویس پرداخت می کنند و به طیف وسیعی از ویژگی ها دسترسی دارند. ویپ میزبانی شده به حداقل هزینه های اولیه نیاز دارد؛ زیرا نیازی به خرید یا نگهداری سخت افزار نیست. ویپ میزبانی شده بسیار مقیاس پذیر است و کاربران می توانند به راحتی خطوط را در صورت نیاز اضافه یا حذف کنند.
    ارائه دهندگان VoIP میزبانی شده معمولاً طیف وسیعی از ویژگی های پیشرفته از جمله ضبط تماس، پست صوتی و کنفرانس ویدیویی را ارائه می دهند. ویپ میزبانی شده را می توان به راحتی با سایر برنامه ها مانند سیستم های CRM و پلتفرم های ارتباطی یکپارچه ادغام کرد.

VoIP میزبانی شده

  • ویپ داخلی یا On-Premise VoIP: یک سرویس خود میزبان است که در آن سیستم VoIP بر روی سرورهای خود کاربر نصب و مدیریت می شود.
    این نوع ویپ به سطح بالاتری از تخصص فنی نیاز دارد اما کنترل بیشتری بر روی سیستم ارائه می دهد. ویپ داخلی می تواند در درازمدت مقرون به صرفه تر باشد؛ زیرا هیچ هزینه ماهانه مداومی وجود ندارد. ویپ داخلی می تواند ایمن تر باشد زیرا کاربر کنترل بیشتری بر اقدامات امنیتی موجود دارد.
    VoIP داخلی به یک ارائه دهنده خدمات وابسته نیست، بنابراین خطر کمتری برای اختلال در سرویس وجود دارد. ویپ داخلی به کاربران اجازه می دهد تا با سخت افزار و نرم افزار موجود ادغام شوند و آن را نسبت به ویپ میزبان انعطاف پذیرتر می کند.

کلام آخر

ویپ ها انواع مختلفی دارند و امروزه رشد بسیاری در کسب و کار های کوچک و بزرگ داشته اند. تقریبا هیچ دفتر کار و یا شرکتی دیده نمی شود که از VoIP استفاده نکند. شما چه استفاده هایی از تکنولوژی VoIP دارید؟ تجهیزات مورد استفاده شما کدام اند؟ در صورت وجود هرگونه سوال و یا ابهام، همکاران ما در شرکت نگهبان سازه آسیا آماده پاسخگویی هستند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *